1. ADDI Medical
  2. /
  3. Nyheter
  4. /
  5. Stor uppföljningsstudie av vaccin i Region…
  Dela sida:

Stor uppföljningsstudie av vaccin i Region Skåne med stöd av HOPE Platform från ADDI Medical

Region Skånes pågående vaccinationsuppföljningsstudie COVERS (Covid-Vaccination Effectiveness, Risk and Safety Study) använder HOPE Platform som digital kommunikationsplattform vid registrering av vaccinationer och säker delning av data mellan patienten, vården och forskningen. Inom ramarna för COVERS kommer de olika covidvaccinens effektivitet och eventuella biverkningar att följas upp, både på kort och lång sikt.

Studien består av flera delar. Forskarna kommer att undersöka och jämföra skyddseffekterna för de olika covidvaccinerna och också titta närmare på biverkningsprofilerna för de olika vaccinen. Med hjälp av HOPE Platform kommer forskarna att göra en långsiktig uppföljning av immunitet efter vaccination genom att under ett år analysera blodprover som 4 000 skåningar får lämna vid sex olika tillfällen.  

Studien leds av en styrgrupp med experter inom epidemiologi, klinisk farmakologi och infektionssjukdomar. I den ingår förutom Ulf Malmqvist, Fredrik Kahn och Magnus Rasmussen även Malin Inghammar, överläkare i infektionsmedicin på Skånes universitetssjukhus och docent vid Lunds universitet, och Jonas Björk, epidemiolog på Skånes universitetssjukhus och professor i epidemiologi vid Lunds universitet. 

Läs mer om studien: https://www.mynewsdesk.com/se/sus/pressreleases/ny-studie-hoeg-skyddseffekt-en-vecka-efter-andra-dosen-med-pfizers-vaccin-3093034

Vill du veta mer om våra lösningar?

Fyll i din e-post och/eller telefonnummer så hör vi av oss inom kort!