1. ADDI Medical
  2. /
  3. COVID-19 Smitta
  Dela sida:

HOPE Clinical Research /

COVID-19 smitta

Studie: Utredning rörande COVID-19 – smitta.

Medverkande parter: Nationellt Pandemicenter vid SciLifeLab och Karolinska Institutet.

Läs mer: https://www.dn.se/debatt/fel-att-bara-testa-personer-som-har-covid-symtom/

Läs mer: https://www.iva.se/event/virusdetektion-och-antikroppstestning-av-covid-19—inblick-i-svenska-forskningslabb-och-spaning-framat/

Bakgrund och syfte

En viktig del i kunskapen om smittspridning av viruset SARS-Cov-2 som orsakar sjukdomen COVID-19 är att få information om smittspridningens omfattning både akut och historiskt och att därmed möjliggöra vetenskapligt baserad modellering av framtida smitta i olika delar av det svenska samhället.

För att kunna få en heltäckande bild krävs både påvisande av virus som visar pågående (akut) smitta och förekomsten av antikroppssvar som visar på en tidigare smitta. I denna utredning avser vi att undersöka detta med analysplattformar som uppsatts inom ramen för Nationellt Pandemicenter vid Karolinska Institutet (KI).

Syftet med delstudien är att undersöka omfattningen av smittspridning gällande viralsmitta och att få kunskap om omfattningen av smittspridningen i olika delar av samhället. KI bjuder nu in externa grupper att delta i utredningen för att få en mer heltäckande bild i samhället. För att kunna delta krävs att man har ett BankID och tillgång till smartphone eller dator. Att delta i utredningen är frivilligt.

Tillvägagångssätt

Vid deltagande i studien kommer individerna att registrera sig via HOPE App utvecklad och erbjuden av ADDI Medical AB där de löpande får information, kallelser och provsvar. I HOPE App får studiedeltagarna även svara på frågor.

Vid deltagande kommer blir man tilldelad ett självprovtagningskit. Virusprovet tas i hemmet eller vid äldreboendet samma morgon som virusproven lämnas in, varje ställe har en anvisad plats som kommuniceras via HOPE App. Resultat från virusprov erhålls inom två dagar via HOPE App.

Brett deltagande i denna delstudie

Anställda och hyresgäster vid ett tiotal seniorboenden, tandläkarstudenter, tandläkare, tandsköterskor vid Karolinska Institutet och anställda vid ett antal företag.

Vill du veta mer om våra lösningar?

Fyll i din e-post och/eller telefonnummer så hör vi av oss inom kort!