1. ADDI Medical
  2. /
  3. COVID-19 Antikroppar
  Dela sida:

HOPE Clinical Research /

COVID-19 antikroppar

Studie: Utredning rörande COVID-19 antikroppar.

Medverkande parter: Kungliga Tekniska Högskolan, Nationellt Pandemicenter vid SciLifeLab, Karolinska Institutet och AstraZeneca.

Läs mer: https://www.iva.se/event/virusdetektion-och-antikroppstestning-av-covid-19—inblick-i-svenska-forskningslabb-och-spaning-framat/

Bakgrund och syfte

Delstudien syftar till att undersöka i vilken utsträckning anställda vid företaget AstraZeneca i Sverige har haft genomgången SARS-CoV-2 infektion. Forskarna vill utifrån resultatet förstå hur infektionen sprids i samhället. Alla anställda får erbjudande om att delta i delstudien och deltagandet är helt frivilligt.

För att den anställde ska kunna delta i studien krävs att man blivit inbjuden av AstraZeneca, att den anställde har ett personligt BankID och tillgång till en smartphone.

Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) är forskningshuvudman och ansvarig för delstudien. KTH genomför analysen av blodprovet och ser därefter till att den anställde blir meddelad resultatet. ADDI Medical är anlitade av KTH för tillhandahållandet av HOPE Clinical study.

Tillvägagångssätt

Anställda vid AstraZeneca registrerar sig till delstudien via HOPE App igenom vilken de får löpande information, kallelser och provsvar. Via appen erbjuds den anställde ett automatiserat flöde med information som stegvis hjälper dem att genomföra blodprovstagningen. Användaren får en notis varje gång det är dags att genomföra en ny aktivitet.

Totalt genomförs tre blodprovstagningar under åtta månader. HOPE App informerar även om vart den anställde skall vända sig vid frågor eller om rådgivning önskas. Svar på antikroppstestet får anställda inom en vecka via HOPE App.

HOPE Platform hanterar och delar användarens information i delstudien på ett tryggt och säkert sätt med stöd av GDPR samtycke.

Vill du veta mer om våra lösningar?

Fyll i din e-post och/eller telefonnummer så hör vi av oss inom kort!