1. ADDI Medical
  2. /
  3. Case
  4. /
  5. Migränhjälpen
  Dela sida:

HOPE Care / Migrän

En plattform för digital migränvård

Migränhjälpen används som en digital plattform till stöd för virtuell vård av patienter med diagnosen kronisk migrän. Med sin uppbyggnad möjliggör triage och automatiserad anamnes och journal, baserade på insamlade patientdata inregistrerat av patienten själv och bearbetade via algoritmbaserade formulär.

Triagering med hjälp av HOPE Platform skapar ett kraftfullt kliniskt beslutstöd och prediktion.

– Det känns mycket spännande att kunna lansera den här tjänsten för alla patienter med kronisk migrän. Vi utvärderade flera olika leverantörer men föll till sist för HOPE Platform. Vi tror det kommer bli den bästa lösningen för oss och ADDI Medical känns som en bra och mycket kompetent samarbetspartner.

Enkel anpassning till annan verksamhets varumärke

I Sverige lider ca 1,4 miljoner invånare av kronisk migrän. Endast 1-5 procent av cirka 200 000 patienter med diagnosen får den behandling de efterfrågar och har rätt till. En av orsakerna till detta vilket bidrar till produktionsförluster för vården och ett stort problem för patientgruppen är att det råder en extremt stor brist på specialister inom neurologi i Sverige. Mot bakgrund av den problematiken har världens första digitala migränklinik startats – Migränhjälpen.

Migränhjälpens nyttjande av HOPE Platform är ett exempel på hur plattformen med sin flexibla uppbyggnad av byggklossar enkelt kan anpassas till en annan verksamhets varumärke, det vill säga mot patienten är det Migränhjälpens ”etikett” som kommuniceras.

Plattformen används här av Migränhjälpen för triage, automatiserad anamnes och i det digitala arbetsflödet samt i dialogen mellan patienten, ansvarig vårdresurs och administrativ personal.

Vill du veta mer om våra lösningar?

Fyll i din e-post och/eller telefonnummer så hör vi av oss inom kort!