1. ADDI Medical
  2. /
  3. Case
  4. /
  5. HOPE Gravid
  Dela sida:

HOPE Care / Gravid

- Graviditetsutbildning

HOPE Care / Gravid (en del av HOPE App för patienten) är en innovativ och helautomatiserad föräldrautbildning som stödjer den gravida och hens partner i hela resan mot föräldraskapet. Sedan den digitala utbildningen startades under sommaren 2021 har fler än 2500 gravida och partners genomgått utbildningen i Region Halland. 

Informationsbanken i tjänsten är extensiv samtidigt som barnmorskan finns tillgänglig bara en knapptryckning bort. Vid bekräftad graviditet lägger den gravida in beräknat förlossningsdatum i appen som sedan skapar ett antal aktiviteter/utbildningar som följer den gravida och hens partner genom hela graviditeten. Den gravida och hens partner kan på så sätt sköta hela sin utbildning på distans men ha fortsatt nära kontakt med sin barnmorska via chatt och videomöten i appen. Efter varje robotstyrd utbildningstillfälle får den gravida och hens partner svara på ett antal frågor som barnmorskan sedan kan följa upp. Skulle något sticka ut, kan tjänstens robot proaktivt notifiera barnmorskan samt flagga så att barnmorskan kan prioritera föräldrar som är i större behov av uppföljning/kontakt.

Tjänsten är utvecklad i samarbete med barnmorskorna – Sara Bergstrand Karlsson, Kamilla Jönsson och Therese Ledsby – som alla arbetar inom Kvinnohälsovården i Region Halland. När pandemin satta stopp för grupputbildningar i Region Halland initierades projektet. Kvinnohälsovården vann regionstyrelsens arbetsutskotts pris Årets medarbetare 2021 för deras arbete med HOPE Care / Gravid.

HOPE Care / Gravid används av

Vill du veta mer om våra lösningar?

Fyll i din e-post och/eller telefonnummer så hör vi av oss inom kort!