1. ADDI Medical
  2. /
  3. Nyheter
  4. /
  5. ADDI Medical lanserar it-platform för egengenererad…
  Dela sida:

ADDI Medical lanserar it-platform för egengenererad hälsodata

ALMEDALEN. Företaget Addi Medical lanserade i går en it-plattform som ska underlätta för patienter som vill dela sin egengenererade hälsodata med vårdgivare. Patienten skickar sina egengenererade uppgifter om till exempel blodtryck- och spirometermätningar med en mobilbaserad app, via ett datalager och med vårdgivaren som mottagare.

Även life science-sektorn är en målgrupp för den tjänst Addi Medical har utvecklat.

‒ Patienterna skapar allt mer hälsodata på egen hand, men sjukvården står inför en stor utmaning att kunna ta emot denna information på ett lagligt, säkert och strukturerat sätt. Det är även en stor utmaning för sjukvården att kunna bearbeta den stora mängden information och göra något användbart av den. Vi lanserar nu en tjänst som kan vara lösningen på flera av dessa utmaningar, säger Nina Sellberg, vd på Addi Medical, till Läkemedelsmarknaden.

Addi Medicals plattform kallas Hope planner, en aktivitetsplanerare som innehåller bland annat funktioner för att låta patienten meddela samtycke om att informationen får delas, stark autentisering och koppling till en visualiseringstjänst som till exempel Microsofts Power BI. Visualiseringstjänsten hjälper vårdpersonalen att få överblick över den data patienten lämnar ifrån sig.

Addi Medicals marknadsanalys visar att det finns behov av e-hälsoverktyg som fungerar som en brygga mellan den enskilda patienten och vårdgivarna för hälsodata. Det handlar om data som genereras både i hälsoappar och medicinska appar, men även från olika sensorer som blodtrycksmätare, digitala vågar eller spirometrar.

‒ Varken journalsystemsleverantörerna eller hälsoappsleverantörerna har lyckats skapa den typen av plattform som vi har tagit fram, anser Nina Sellberg.

Det finns it-plattformar som har liknande funktioner som aktivitetsplanerare Hope planner, men enligt Nina Sellberg har Addi Medicals lösning en väsentlig konkurrensfördel.

‒ Den typen av öppna it-arkitektur vi har valt för vår lösning anser vi vara unik på marknaden. Den gör det möjligt för andra leverantörer att på ett enkelt sätt ansluta sina lösningar till vår plattform och för oss att integrera vår lösning i befintliga patientjournaler. Det ligger i linje med den ökade öppenhet och decentraliserade struktur som vård-it är på väg att få. Vår strategi är därför att Hope planner-platform kan anslutas till de sensorer och appar som vården önskar använda, säger Nina Sellberg.

Addi Medical kommer inom kort att starta en ansökningsprocess för CE-märkning för plattformen.

Foto: Jonny Sågänger

Vill du veta mer om våra lösningar?

Fyll i din e-post och/eller telefonnummer så hör vi av oss inom kort!