1. ADDI Medical
  2. /
  3. Nyheter
  4. /
  5. ADDI Medical lanserar nu den prisbelönta…
  Dela sida:

ADDI Medical lanserar nu den prisbelönta digitala föräldrautbildningen HOPE Gravid

HOPE Gravid (en del av HOPE App för patienten) är en innovativ och helautomatiserad föräldrautbildning som stödjer den gravida och hens partner i hela resan mot föräldraskapet. Sedan den digitala utbildningen startades under sommaren 2021 har fler än 2500 gravida och partners genomgått utbildningen i Region Halland. 

Informationsbanken i tjänsten är extensiv samtidigt som barnmorskan finns tillgänglig bara en knapptryckning bort. Vid bekräftad graviditet lägger den gravida in beräknat förlossningsdatum i appen som sedan skapar ett antal aktiviteter/utbildningar som följer den gravida och hens partner genom hela graviditeten. Den gravida och hens partner kan på så sätt sköta hela sin utbildning på distans men ha fortsatt nära kontakt med sin barnmorska via chatt och videomöten i appen. Efter varje utbildningstillfälle får den gravida och hens partner svara på ett antal frågor som barnmorskan sedan kan följa upp. Skulle något sticka ut, kan systemet proaktivt notifiera barnmorskan samt flagga så att barnmorskan kan prioritera föräldrar som är i större behov av uppföljning/kontakt.

När pandemin satta stopp för grupputbildningar i Region Halland initierades projektet. Projektgruppen som står bakom initiativet består av barnmorskorna – Sara Bergstrand Karlsson, Kamilla Jönsson och Therese Ledsby – som alla arbetar inom Kvinnohälsovården och som nyligen vann regionstyrelsens arbetsutskotts pris Årets medarbetare 2021 för deras arbete med HOPE Gravid.

Motivering löd: ”Tack vare god samverkan och ett aldrig sinande engagemang har pristagarna skapat en digitaliserad föräldrautbildning. Denna nationellt unika satsning ger blivande föräldrar i Halland en tillgänglig, inkluderande och kvalitetssäkrad vård – var de än är. Projektgruppens lösningsfokus och nytänk har resulterat i ett uppskattat stöd och en ökad trygghet under resan mot föräldraskapet.”

https://www.regionhalland.se/nyheter/trion-bakom-ny-app-for-gravida-blir-arets-medarbetare-i-regionen/ 
ADDI Medicals lösning, mycket mer än bara en patientapp

I lösningen arbetar barnmorskan i HOPE Practitioner som fungerar som en digital vårdplan med ett virtuellt kontrollcenter där barnmorskan samlar alla hens gravida patienter. I HOPE Practitioner visualiseras alla patienters hälsotillstånd och via Practitioner får barnmorskan en anpassad detaljerad bild av den enskilda gravidas både genomförda och kommande utbildningsmoment med kommentarer från både den gravida och hens partner. Barnmorskan blir även proaktivt notifierad om en patient till exempel ligger utanför uppsatta gränsvärden eller om en patient inte följer sin planlagda vårdprocess. Allt sker i realtid och utifrån verksamhetens egna uppsatta mål och automatisering. 

”Vi är oerhört tacksamma för att vi en än gång kan vara med och utveckla en tjänst tillsammans med kunnig vårdpersonal som hjälper både individ och vårdpersonal till en mer jämlik vård och som dessutom skapar en större trygghet för den gravida och hens partner under hela graviditeten.”säger Nina Sellberg, VD ADDI Medical.

Ladda ner PDF med mer information om HOPE Gravid.

Vill du veta mer om våra lösningar?

Fyll i din e-post och/eller telefonnummer så hör vi av oss inom kort!