1. ADDI Medical
  2. /
  3. Nyheter
  4. /
  5. ADDI Medicals plattform HOPE Corona används…
  Dela sida:

ADDI Medicals plattform HOPE Corona används i massprovtagning av COVID-19 vid Umeå universitet

Sveriges största massprovtagning för undersökning kring smitta och smittspridning som Folkhälsomyndigheten uppdragit åt Region Västerbotten och Umeå Universitet att genomföra använder ADDI Medicals plattform HOPE Corona som journalsystem och dessutom som process- och kommunikationsverktyg genom hela undersökningen. Plattformen bearbetar, analyserar och kommunicera den genererade datan i realtid med stöd av GDPR och PDL till patienten själv, vårdpersonal, forskare, myndigheter. 

Region Västerbotten och Umeå universitet har fått uppdrag av Folkhälsomyndigheten att genomföra en prevalensundersökning för att undersöka och följa vad som händer med smitta och smittspridningen i samhället under en pandemi när till exempel ett campus med många studenter och personal öppnar upp igen efter en längre tids nedstängning. Deltagarna i undersökningen kommer att steg för steg instrueras via tjänsten HOPE Corona App. Totalt beräknas 20.000 personer testas på kort tid. Det är Sveriges största studie av testning och smittspridning som gjorts. Den genererade datan bearbetas, analyseras och kommuniceras till patienter, vårdpersonal, forskare och myndigheter i ADDI Medicals tjänst HOPE Corona web som tagits fram åt Karolinska Institutet och Nationellt Pandemi Center. 

”ADDI Medical levererar en avancerad och informationssäker lösning till projektet som gör det möjligt för alla involverade att säkert och i realtid ta del av all insamlad data”, säger Mathias Uhlén professor Kungliga Tekniska Högskolan och Karolinska Institutet. ”Det innebär att de berörda snabbt får del av en eventuell smittspridnings omfattning”.

”Vi är glada och stolta över att få vara en del i detta samarbete och kunna bidra till att alla får bättre kunskap om smittan och smittspridningen. Plattformen HOPE är med sin många moduler och öppna arkitektur tillgänglig för många användningsområden inte minst vid testning och spårning vid pandemier som COVID-19″, säger Nina Sellberg, VD ADDI Medical.

Länkar: 
Umeå universitet: https://www.umu.se/covid-19/provtagning/

Folhälsomyndigheten: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/augusti/undersokning-for-att-mata-forekomst-av-covid-19-pa-campus-i-umea/

ADDI Medical AB: www.addimedical.se 

För ytterligare information kontakta gärna:
Nina Sellberg, VD ADDI Medical AB
0705-347 555
nina.sellberg@addimedical.se

Vill du veta mer om våra lösningar?

Fyll i din e-post och/eller telefonnummer så hör vi av oss inom kort!