1. ADDI Medical
  2. /
  3. Nyheter
  4. /
  5. Migränhjälpen väljer Hope Solution från ADDI…
  Dela sida:

Migränhjälpen väljer Hope Solution från ADDI Medical som systemstöd till sin nya digitala vårdklinik

1,4 miljoner svenskar lider av migrän och endast 1-5% av de ca 200 000 patienter med kronisk migrän får behandlingen de skall ha. Ett stort problem är att neurologi är en uttalad bristspecialitet i Sverige vilket är en del i att den bristfälliga migränvården skapar ett produktionsbortfall i Sverige motsvarande 9 500 heltidstjänster. Det problemet är grunden till världens första digitala migränklinik – Migränhjälpen.

Migränhjälpen valde Hope Solution från ADDI Medical som systemstöd inkl. drift och support för att online kunna diagnostisera och behandla migränpatienter samt stödja det digitala arbetsflödet mellan patient, läkare och administratörer.

– Det känns mycket spännande att kunna lansera den här tjänsten för alla patienter med kronisk migrän. Vi utvärderade flera olika leverantörer men föll till sist för Hope Solution. Vi tror det kommer bli den bästa lösningen för oss och ADDI Medical känns som en bra och mycket kompetent samarbetspartner, säger Mattias Bodin VD på Migränhjälpen.

Vi är mycket stolta och glada att Migränhjälpen valt vår lösning Hope Solution som systemstöd i sin virtuella vårdtjänst. Hope solution möjliggör virtuell vård och skapar digitala flöden där insamlade patientdata via medicinska sensorer eller algoritmbaserade formulär ger beslutsstöd och prediktion samtidigt med ökat patientengagemang, säger Nina Sellberg VD på ADDI Medical.

Vill du veta mer om våra lösningar?

Fyll i din e-post och/eller telefonnummer så hör vi av oss inom kort!