1. ADDI Medical
  2. /
  3. Artiklar
  4. /
  5. ADDI Medical lanserar nu den prisbelönta…
  Dela sida:

ADDI Medical lanserar nu den prisbelönta digitala föräldrautbildningen HOPE Gravid

HOPE Gravid (en del av HOPE App för patienten) är en innovativ och helautomatiserad föräldrautbildning som stödjer den gravida och hens partner i hela resan mot föräldraskapet. Sedan den digitala utbildningen startades under sommaren 2021 har fler än 2500 gravida och partners genomgått utbildningen i Region Halland.

Informationsbanken i tjänsten är extensiv samtidigt som barnmorskan finns tillgänglig bara en knapptryckning bort. Vid bekräftad graviditet lägger föräldern in beräknat förlossningsdatum i appen som sedan skapar ett antal aktiviteter/utbildningar som följer föräldern genom hela graviditeten. Föräldern kan på så sätt sköta hela sin utbildning på distans men ha fortsatt nära kontakt med sin barnmorska via chatt men även videotjänst om regionen önskar. Efter varje utbildningstillfälle får föräldern svara på ett antal frågor som barnmorskan sedan kan följa upp. Skulle något sticka ut, kan systemet sedan början av året även proaktivt notifiera barnmorskan samt flagga så att barnmorskan kan prioritera föräldrar som är i större behov av uppföljning/kontakt.

När pandemin satta stopp för grupputbildningar i Region Halland initierades projektet. Projektgruppen som står bakom initiativet består av barnmorskorna – Sara Bergstrand Karlsson, Kamilla Jönsson och Therese Ledsby – som alla arbetar inom Kvinnohälsovården och som nyligen vann regionens arbetsutskotts pris Årets medarbetare 2021 för deras arbete med HOPE Gravid.

Motivering löd: ”Tack vare god samverkan och ett aldrig sinande engagemang har pristagarna skapat en digitaliserad föräldrautbildning. Denna nationellt unika satsning ger blivande föräldrar i Halland en tillgänglig, inkluderande och kvalitetssäkrad vård – var de än är. Projektgruppens lösningsfokus och nytänk har resulterat i ett uppskattat stöd och en ökad trygghet under resan mot föräldraskapet.”

https://www.regionhalland.se/nyheter/trion-bakom-ny-app-for-gravida-blir-arets-medarbetare-i-regionen/

ADDI Medicals lösning, mycket mer än bara en patientapp

I lösningen arbetar barnmorskan i HOPE Practitioner som fungerar som en digital vårdplan med ett planeringsverktyg där barnmorskan samlar alla hens gravida patienter. 

I HOPE Practitioner visualiseras alla patienters hälsotillstånd och via Practitioner får barnmorskan en anpassad detaljerad bild av den enskilda gravidas både genomförda och kommande utbildningsmoment med kommentarer från både den gravida och hens partner. 

I planeringsverktyget kan barnmorskan även bli proaktivt notifierad om en patient till exempel ligger utanför uppsatta gränsvärden eller om en patient inte följer sin planlagda vårdprocess (något som är implementerat i Region Halland, men ej i denna tjänst). Allt sker i realtid och utifrån verksamhetens egna uppsatta mål och automatisering. 

Här kan du ladda ner mer information om HOPE Gravid.

Vill du veta mer?

Fyll i dina kontaktuppgifter här nedan så hör vi av oss inom kort.

Vill du veta mer om våra lösningar?

Fyll i din e-post och/eller telefonnummer så hör vi av oss inom kort!